Maisto gamybos kūrybinės dirbtuvės mokiniams


Programa galiojo iki: 2021-08-31
Veiklos tipas: Būrelis
Veiklos sritis ir rūšis: Technologijos
Telefonas: +370 5 219 1600
El. pastas: viko@viko.lt
Programa akredituota

Programos „Maisto gamybos kūrybinės dirbtuvės mokiniams“ “ esmė – pakviesti ir sudominti 9-14 metų vaikus išbandyti savo jėgas maisto produktų kūrybos ir dekoravimo procese, eksperimentuoti su netradicinėmis maisto žaliavomis, aktyviai dalyvauti maisto produktų gamybos procese nuo žaliavos iki galutinio produkto pagaminimo, jo pateikimo ir degustavimo. Programa bus įgyvendinama teorines žinias integruojant į praktinius užsiėmimus, kurių metu dalyviai bus supažindinami su maisto produktų sudėtimi ir energine verte, sveikatai palankiu maistu, skirtingų maisto produktų gamybos technologijomis, higienos reikalavimų taikymu gamybos procese, maisto juslinio vertinimo eiga (degustacijomis). Užsiėmimų metu moksleiviai, padedami maisto technologų-pedagogų, gilins žinias apie sveikatai palankų maistą, maisto produktų sudėtį, išmoks skirtingų maisto gamybos technologijų, juslinio vertinimo (degustacijų) metodų, saugaus darbo su įvairia virtuvės įranga principų, gamins įvairius maisto produktus ir patiekalus, taikys skirtingus maisto gamybos būdus, taps degustacijų organizatoriais ir dalyviais. Programos rezultatas – diplomo „Maisto gamybos kūrybinės dirbtuvės mokiniams“ įteikimas. Programos uždaviniai: 1.Supažindinti su maisto produktų sudėtimi, sveikatai palankiais maisto produktais, skirtingomis maisto produktų gamybos technologijomis, higienos reikalavimais gaminant maistą, maisto juslinio vertinimo eiga (degustacijomis). 2. Formuoti praktinius sveikatai palankaus maisto gamybos, saugaus darbo su virtuvės įranga ir inventoriumi, higienos reikalavimų dirbant su maistu, įgūdžius; 3. Formuoti degustacijų organizatoriaus ir dalyvio įgūdžius, analizuoti pačių pasigamintų maisto produktų kokybę. Programos temos: 1. Darbo saugos ir higienos reikalavimai gaminant maistą 2. Vaisių ir daržovių produktų gamybos technologija. Naudojamos vaisių daržovių žaliavos, jų sudėtis, įranga ir gamybos procesas, pagaminto produkto juslinis vertinimas (degustacija), taikant juslinio vertinimo metodikas. 3. Duonos ir kitų kepinių gamybos technologija. Naudojamos žaliavos, jų sudėtis, įranga ir gamybos procesas, pagaminto produkto juslinis vertinimas (degustacija) taikant juslinio vertinimo metodikas. 4. Gaminu savo gimtadienio šventei. Naudojamos žaliavos, jų sudėtis, įranga ir gamybos procesas, pagaminto produkto juslinis vertinimas (degustacija) taikant juslinio vertinimo metodikas. 5. Netradicinė (išmanioji) maisto technologija. 6. Rečiau naudojami maisto gamybos būdai ir technologijos, netradicinės žaliavos, reikalinga įranga ir gamybos procesas, pagaminto produkto juslinis vertinimas (degustacija), taikant juslinio vertinimo metodikas.


Lankančiųjų amžius: 9–14 m.

Tvarkaraščius ir vykdymo vietas rasite pagal paiešką nuorodoje https://www.emokykla.lt/neformalus/edukacija/programos-mokiniams/vilniaus-miesto-savivaldybe/461